Šojgu: Vojne vežbe nisu pretnja ni za koga

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Sergej Šojgu na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016.
Ministar odbrane Sergej Šojgu na vojnoj paradi u Moskvi povodom 71. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu, na Dan pobede, 9. maj 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadni partneri pokušavaju da planirane vežbe ruske vojske predstave kao pretnju susedskim zemljama, koristeći termine kao što su „Hladni rat“ i „trka u naoružanju“, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
Crnomorska i Kaspijska flota na komandno-štabnim vojnim vežbama Kavkaz 2016 - Sputnik Srbija
Završna faza vojnih vežbi „Kavkaz 2016“ (video)

U poslednje vreme, kako je rekao, sve češće se mogu čuti optužbe zapadnih partnera da je nivo borbene gotovosti ruske vojske zabrinjavajući.

„To zasigurno nije tako. Naša vojska mora da zagarantovano osigura bezbednost zemlje“, istakao je Šojgu i dodao da vojne vežbe ne treba tumačiti kao pretnju, već da je u pitanju uvežbavanje vojne organizacije, kao što je to slučaj u bilo kojoj zemlji.

Šojgu je naveo primer nedavne krupne vojne vežbe „Kavkaz 2016“, u koju je pored vojske bio uključen i čitav niz federalnih ministarstava, organa vlasti i vojno-odbrambenih kompanija.

On je dodao da će uskoro biti sastavljen plan budućih vojnih provera i zadataka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala