Poboljšanje ruske ekonomije uslovljeno dobrom budžetskom politikom

© Sputnik / Aleksandr Astafiev / Uđi u bazu fotografijaRussian Finance Minister Anton Siluanov
Russian Finance Minister Anton Siluanov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poboljšanje situacija u ruskoj ekonomiji direktno je povezano sa izuzetno dobrom budžetskom politikom, izjavio je ministar finansija te zemlje Anton Siluanov.

On je kao primer dobre finansijske politike naveo smanjenje inflacije sa 17,6 odsto od početka krize na trenutnih 5,8 odsto.

Kako je rekao, ti pokazatelji uslovljeni su sprovedenom budžetskom konsolidacijom tokom 2016. godine što nije dovelo do rasta nezaposlenosti.

Vicepremijer Rusije Igor Šuvalov - Sputnik Srbija
Ruska ekonomija se prilagodila sankcijama

„Ova godina je bila izuzetno važna i komplikovana za Rusiju, ali uspeli smo da je preživimo, a u budućnosti će se situacija razvijati u pozitivnom trendu“, naglasio je Siluanov.

On je dodao da će Ministarstvo finansija Rusije do 28. oktobra predati predlog federalnog budžeta za period od 2017. do 2019. godine.

Istovremeno, ministar za ekonomski razvoj Rusije Aleksej Uljukajev smatra da će Rusija od privatizacije u periodu od 2017. do 2019. godine zaraditi oko 300 milijardi rubalja, odnosno oko 4,3 milijardi evra.

Oglasila se i direktorka Centralne banke Rusije Elvira Nabiulina koja je rekla da Rusiju ne očekuje nova devalvacija rublje kao što je to bio slučaj 2014. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala