Moskva: Od nedostatka saradnje sa Rusijom korist imaju teroristi

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Korist od nedostatka želje Vašingtona da sarađuje sa Rusijom oko Sirije imaju isključivo teroristi, dok je Rusija učinila sve što je u njenoj moći kako bi uspostavila partnerstvo sa SAD u borbi protiv terorizma u toj zemlji, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

On je nastupajući na Forumu za bezbednost u Pekingu izrazio žaljenje što su SAD izašle iz sporazuma sa Moskvom o Siriji, koji je sa velikim poteškoćama usaglašen na nivou šefova diplomatija dveju zemalja još početkom septembra.

Alep, Sirija - Sputnik Srbija
Srbija šalje humanitarnu pomoć u Alep

„Amerikanci su odbili da razdvoje opoziciju od terorista Nusra fronta, ali i da pruže pomoć kada je reč o oslobađanju puta Kastelo — najvažnijeg puta za dostavljanje humanitarne pomoći u Alep. Time je Vašington izvojevao Pirovu pobedu obustavivši dijalog sa Rusijom“, istakao je Antonov.

On je dodao da Rusija ne može da poveruje da je Vašington odlučio da se ne bavi diplomatijom već da se usredsredi na vojno rešenje za Siriju — od sličnih destruktivnih poteza Vašingtona korist imaju isključivo teroristi.

Antonov je takođe rekao da je Rusija spremna da razvija dijalog sa SAD, međutim isključivo pod ravnopravnim uslovima i uz uzajamno poštovanje, a radiće i na daljoj saradnji sa međunarodnom zajednicom, UN i Savetom bezbednosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala