Nikolić: Nema više ustupaka Albancima

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPredsednik Srbije Tomislav Nikolić
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ovo što rade Albanci na Kosovu sa „Trepčom“ i „Telekomom“ je otimačina, uzurpacija. Na to ne možemo da pristanemo, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić smatra da je dotaknuta „crvena linija“, zbog čega vlastima u Prištini, ali i Evropskoj uniji, treba poslati jasnu poruku.

Rudnik Trepča - Sputnik Srbija
Šta je jače — ustav nepriznate države ili rezolucija UN?

„Već smo dosta toga ustupili Albancima na Kosovu. Negde mora da se postavi granica. Zato ne smemo da pravimo ustupke ni kada je reč o prodaji ’Trepče‘, niti kada je reč o imovini ’Telekoma‘“, rekao je predsednik Srbije za današnji „Blic“.

Nikolić naglašava da Srbije ne treba da pristaje na uslovljavanja, „ako Brisel to zaista postavlja kao uslov za nastavak pregovora“.

Vučić: Poruku Nikolića „primio sam k znanju

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je „primio k znanju“ poruku, odnosno izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da za Albance više nema ustupaka, nakon pokušaja otimačine „Trepče“.

Premijer je rekao da će pregovori Beograda i Prištine biti nastavljeni, te da je poruku predsednika Srbije „razumeo u moralnom i u političkom smislu“. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala