Duraković se i dalje nada

© AFP 2023 / ELVIS BARUKCICĆamil Duraković
Ćamil Duraković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bošnjački kandidat za načelnika Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je, nakon što su danas objavljeni rezultati ponovnog brojanja glasova sa lokalnih izbora, prema kojima vodi kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić, da će se žaliti i tražiti da se ponovo glasa.

Centralna izborna komisija BiH danas je završila ponovljeno brojanje glasova sa pet navodno spornih biračkih mesta u Srebrenici, nakon čega je gotovo izvesno da će novi načelnik Srebrenice biti nezavisni kandidat Mladen Grujičić, koga su podržale sve srpske stranke.

Glasač se potpisuje u birački spisak pre glasanja na lokalnim izborima u Sarajevu. U BiH se danas održavaju lokalni izbori. Pravo glasa u BiH, Federaciji BiH i Republici Srpskoj ima 3.263.906 birača, a na izborima učestvuje 451 subjekt. - Sputnik Srbija
Kad Mujo glasa: Došao na biračko mesto sa 17 ličnih karata

Duraković kaže kako ti rezultati nisu konačni, te da prema njegovim informacijama treba da stignu još i glasovi u odsustvu i putem pošte koji nisu prikazani na stranici Centralne izborne komisije, preneo je „Avaz“.

On je rekao da čeka konačne rezultate CIK-a i tek onda će moći da govori o konačnom ishodu izbora.

Duraković je najavio da će uložiti žalbu i u skladu sa zakonom tražiti ponavljanje izbora u Srebrenici.

Nakon što su obrađeni sva redovna biračka mesta i deo glasova koji su stigli poštom, Grujičić ima 4.553 glasa, a aktuelni gradonačelnik Ćamil Duraković 2.567 glasova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala