Kremlj: Poseta Putina Parizu i dalje stoji, uprkos izjavama Olanda

© Sputnik / Alexander Vilf / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Priprema za predstojeću posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Parizu je u toku, a Moskva ne raspolaže nikakvim informacijama o eventualnom otkazivanju sastanka sa Fransoa Olandom, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ero i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov pre sastanka u Parizu. - Sputnik Srbija
Lavrov: Pariz podržava Rusiju

Peskov je time odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše reči francuskog lidera koji se u intervjuu za televiziju TMC zapitao „da li je susret sa Putinom uopšte svrsishodan i da li je moguće izvršiti pritisak na ruskog lidera kako bi prestao da radi to što radi u saradnji sa sirijskim režimom, odnosno da podržava avijaciju koja bombarduje Alep“.

Takođe, Peskov je potvrdio da je u toku i susret u formatu „Normandijske četvorke“ oko pitanja ukrajinskog konflikta.

Susret dvojice lidera najavljen je prilikom posete francuskog ministra inostranih poslova Žan-Marka Eroa Moskvi i u planu je da bude održan 19. oktobra.

Njihov poslednji susret održan je 4. septembra prilikom samita G20 u Kini. Tadašnja glavna tema susreta bio je konflikt na jugoistoku Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala