U raljama grehova — američka predizborna arena

© REUTERS / Jonathan ErnstKandidat Republikanske partije Donald Tramp i kandidat demokrata Hilari Klinton
Kandidat Republikanske partije Donald Tramp i kandidat demokrata Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rudolf Đulijani, savetnik republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, rekao je danas da Tramp tokom predstojeće druge debate neće oklevati da govori o ženama koje je suprug Hilari Klinton „silovao, seksualno zlostavljao i napadao“. Skoro 40 odsto birača želelo bi da se Tramp povuče iz trke za predsednika pokazuju ankete.

Tramp je u subotu retvitovao nekoliko postova Huanite Brodrik, čije optužbe da ju je Bil Klinton silovao 1978. godine nikada nisu proverene pred sudom.

Klinton je dugo negirao njene tvrdnje, navodi AP.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp govori na 138. Generalnoj konferenciji Asocijacije nacionalne garde u Baltimoru - Sputnik Srbija
Tramp: Klinton mi je na golfu rekao mnogo gore stvari o ženama (video)

Nova Trampova strategija je pokušaj da se izvuče nakon objavljivanja video-snimaka iz 2005. godine u kojima vulgarno govori o ženama.

„Obe strane imaju grehe. Kako bi bilo da to ostavimo po strani“, rekao je Đulijani za En-Bi-Si.

Druga debata biće održana u nedelju u devet sati uveče po američkom vremenu.

Sve veći broj visokih zvaničnika Republikanske stranke uskraćuje podršku Trampu posle objavljivanja snimaka.

​Uprkos tome što je najmanje desetak visoko pozicioniranih republikanaca reklo da na izborima sledećeg meseca neće glasati za njega, Tramp je istakao da se nikad neće povući iz trke za Belu kuću i da nikad neće izneveriti svoje glasače, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Džon Mekejn je istakao da zbog Trampovih komentara više ne pruža „čak ni uslovnu podršku njegovoj kandidaturi“, dok je Kondoliza Rajs rekla:

„Dosta je bilo! Donald Tramp ne treba da bude predsednik. On treba da se povuče.“

Republikanska senatorka iz savezne države Nju Hempšir Keli Ajoti je u saopštenju navela:

„Ja ne mogu i neću da podržim kandidata za predsednika koji se hvali time što je ponižavao i maltretirao žene.“

Donald Tramp. - Sputnik Srbija
Republikanci razmatraju zamenu Trampa novim kandidatom

Ona je dodala da ipak neće glasati za Trampovu rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton, već će na glasačkom listiću upisati ime Majka Pensa, republikanskog kandidata za potpredsednika SAD.

Još nekoliko republikanaca reklo je javno da će glasati za Pensa.

Tramp je, sa druge strane, odgovorio da „nema šanse“ da odustane od trke i dodao da dobija „neverovatnu podršku“ od glasača.

Skandal se nastavlja….

Najveći skandal u dosadašnjoj predsedničkoj kampanji Donalda Trampa još nije gotov. U javnost su izašli novi snimci iz više intervjua u poslednje 23 godine.

U snimcima razgovora sa radio-voditeljem Hauardom Sternom iz 2000. godine, koje je objavio Si-En-En, Tramp kaže kako ga „nije briga“ da li zadovolji ženu sa kojom spava, da je „rok trajanja“ za žene sa kojima je u vezi 35 godina i da je imao seks utroje.

„Nismo li svi? Jesmo li bebe?“, odgovorio je Sternu na pitanje o seksu utroje.

Donald i Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Melanija Tramp osudila nepristojne izraze svog supruga

Tramp je takođe opisao kako je na takmičenjima „Mis junivers“ često znao da upadne u svlačionicu među gole takmičarke.

Sa Sternom je razgovarao i o tome da li je mogao da spava sa princezom Dajanom, da li bi ostao sa svojom ženom da je unakažena u saobraćajnoj nesreći i ima li njegova ćerka Ivanka veštačke grudi.

„Zapravo je uvek bila vrlo bujna“, komentarisao je Tramp njen izgled.

U jednoj emisiji u razgovor se uključila i njegova supruga Melanija, koja je rekla da ona i Donald „imaju neverovatan seks jednom dnevno, nekad i češće“.

Seks je inače česta tema Sternovih emisija. Dobar deo njegovih intervjua sastoji se od ispitivanja gostiju o njihovom seksualnom životu i fantazijama, a u Trampu je našao više nego voljnog sagovornika, piše „Vašington post“.

Na pitanje o seksu sa takmičarkama „Mis junivers“, koji je donedavno bio u njegovom vlasništvu, Tramp je odbio da odgovori.

Na temu vernosti u intervjuu iz 1993. godine rekao je da je bio veran svojoj bivšoj ženi mnogo godina, dok nije shvatio da njihov brak neće opstati.

Na pitanje o dobi žena sa kojima je spavao, rekao je da je idealna doba 30 godina, ali da nema neku posebnu granicu, osim kad su u pitanju maloletnice.

Skoro 40 odsto američkih birača želelo bi da se Tramp povuče iz trke za predsednika SAD nakon objavljivanja kontroverznog video snimka, pokazuju danas objavljene anktete.

Prema ispitavanju javnog mnjenja portala Politiko i agencije Morning konsalt, 39 odsto birača želi da Tramp završi svoju kampanju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala