Plakati „Putin mirotvorac“ posle Njujorka u Moskvi i Drezdenu (foto)

© Sputnik / Sergey Malgavko / Uđi u bazu fotografijaPešaci prolaze pored portreta ruskog predsednika Vladimira Putina na zidu u Jalti
Pešaci prolaze pored portreta ruskog predsednika Vladimira Putina na zidu u Jalti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na 64. rođendan predsednika Rusije Vladimira Putina nepoznate osobe okačile su veliki plakat na mostu u Njujorku, a nekoliko časova nakon toga sličan plakat pojavio se i u Moskvi. Treći portret ruskog lidera je grafit Putina u prirodnoj veličini u Drezdenu. I ispod svakog od njih je potpis „mirotvorac“.

Ruski predsednik danas puni 64 godine. Predsedniku stižu čestitke od predsednika drugih država. Jedan od prvih koju mu je čestitao bio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.

​Ali nekoliko poklona Putinu su dali nepoznati aktivisti. Jedni su okačili plakat sa natpisom „mirotvorac“ pravo ispod nosa Baraku Obami na mostu u Njujorku. Plakat sa likom Vladimira Putina na mostu između Menhetna i Bruklina policija je uklonila tek nakon sat vremena.

​Drugi su studenti iz Sirije, koji su okačili ogroman plakat sa Putinovim likom, sirijskom zastavom i natpisom „Hvala za mir“ na Krimskom mostu u Moskvi.

I u Nemačkoj su odlučili da Putinu čestitaju rođendan: nepoznate osobe su na zidu jedne kuće nacrtale grafit na kome se vidi ruski predsednik u prirodnoj veličini, takođe sa natpisom „mirotvorac“.

​Mediji smatraju da je u pitanju svetska akcija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala