Bela kuća protiv novih sankcija Rusiji i Iranu zbog Sirije

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingotnu
Bela kuća u Vašingotnu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bela kuća je protiv novih sankcija Rusiji i Iranu zbog situacije u Siriji, saopštava list „Vašington post“, pozivajući se na izvore u Kongresu SAD.
Bela kuća, rezidencija predsednika Sjedinjenih Američkih Država - Sputnik Srbija
Bela kuća: Ne isključujemo mogućnost uvođenja sankcija Rusiji i Siriji

U julu ove godine je u Predstavničkom dom SAD predložen zakon o zaštiti sirijskih građana, koji bi podrazumevao uvođenje novih sankcija zbog podrške sirijskoj vladi Bašara el Asada. U slučaju usvajanja zakona, ograničenja bi se prvenstveno odnosila na Rusiju i Iran, piše „Vašington post“.

O zakonu je trebalo da se glasa krajem septembra, međutim, Bela kuća se založila da glasanje bude odloženo, navodi list.

Republikanac Adam Kinzinger, jedan od autora zakona, rekao je da se administracija američkog predsednika pribojava da bi takva inicijativa mogla da naruši Sporazum koji je postignut sa Rusijom oko sprovođenja prekida vatre u Siriji.

Trenutno Bela kuća smatra da bi nove sankcije mogle da poremete buduće kontakte sa Moskvom oko pronalaska rešenja za tu bliskoistočnu zemlju, dok bi sankcije protiv Irana bile kršenje dogovora koji je postignut sa Teheranom oko tamošnjeg nuklearnog programa.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala