Pokloni Putinu: Od krokodila do sablje dimiskije (foto)

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin drži sablju koju je dobio od kralja Bahreina.
Vladimir Putin drži sablju koju je dobio od kralja  Bahreina. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin će sutra proslaviti 64. rođendan. Među poklonima koje je ranije dobijao od šefova država su retka književna izdanja, kopija Monomahove kape, tigar, pa čak i krokodil.

U čast ruskog lidera, predsednik Indonezije je uz gitaru otpevao „Happy Birthday to You“, a kolege iz Japana i Kine su mu poklonili japansko piće sake i tortu.

U kolekciji poklona se nalaze i kopija kape Monomaha, koju su napravili ruski juveliri, i karta federalnih okruga napravljena od uralskog jaspisa (silikatni mineral — poludragi kamen). Interesantan je i poklon predsednika Moldavije. Naime, Vladimir Putin je dobio živog krokodila sa posvetom: Krokodil — jedina životinja koja ne ide unazad.

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin sa psom koga mu je poklonio Šinzo Abe. Odgovorne velike sile, umesto rata - zajedničko ulaganje u Kurilska ostrva.
Vladimir Putin sa psom koga mu je poklonio Šinzo Abe. Odgovorne velike sile, umesto rata - zajedničko ulaganje u Kurilska ostrva. - Sputnik Srbija
Vladimir Putin sa psom koga mu je poklonio Šinzo Abe. Odgovorne velike sile, umesto rata - zajedničko ulaganje u Kurilska ostrva.

Za svoj 58. rođendan Putin je na poklon dobio mladunče tigra staro dva i po meseca po imenu Maša, koja danas živi u zoo-vrtu u Gelendžiku.

Za šezdeseti rođendan, Putin je od ruskog premijera Dmitrija Medvedeva dobio na poklon knjigu Aleksandra Benua o Carskom selu iz 1910. godine.

Među poklonima su i fudbalska lopta zlatne boje, koju su predsedniku dali fudbaleri CSKA u čast osvajanja Kupa UEFA u sezoni 2004/2005, i 11 od 30 tomova sabranih dela Aleksandra Solženjicina, poklon njegove udovice Natalije.

© Foto : http://caviar-phone.ru/Osim lika predsednika Rusije i mape zemlje, koja uključuje i poluostvo Krim, na centralnom delu poleđine telefona, ispisana je fraza — „Krim je u srcima ljudi“.
Osim lika predsednika Rusije i mape zemlje, koja uključuje i poluostvo Krim, na centralnom delu poleđine telefona, ispisana je fraza — „Krim je u srcima ljudi“. - Sputnik Srbija
Osim lika predsednika Rusije i mape zemlje, koja uključuje i poluostvo Krim, na centralnom delu poleđine telefona, ispisana je fraza — „Krim je u srcima ljudi“.

I za kraj, kralj Bahreina Hamad ben Isa el Halif je prošle godine predsedniku Putinu poklonio „Mač pobede“, napravljen od čelika iz Damaska i plemenitih metala, koji je naručio za sebe lično.

Govoreći o samoj proslavi rođendana, portparol šefa države Dmitrij Peskov rekao je novinarima da će predsednik Putin to učiniti u krugu rođaka i prijatelja.

Kada je reč o samim poklonima, prema rečima, najveći deo njih se tradicionalno čuva u predsedničkoj biblioteci, dok Putin samo neke poklone, dobijene od ličnih prijatelja, zadržava za sebe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala