Most pristao na ponudu HDZ-a za formiranje Vlade

© Sputnik / Antonio BronicAndrej Plenković na glasanju
Andrej Plenković na glasanju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalno veće Mosta pristalo je danas na ponudu HDZ-a u sklopu pregovora oko sastavljanja Vlade Hrvatske, pa su tako pregovori o formiranju Vlade završeni i očekuje se da će Most uskoro predati svoje potpise lideru HDZ-a Andreju Plenkoviću, prenose hrvatski mediji.

Zajednička izjava za medije predviđena je za sutra, a o tačnom terminu i mestu zajedničke izjave javnost će biti pravovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju iz Mosta, preneo je „Indeks“.

Predsednik HDZ-a Andrej Plenković - Sputnik Srbija
Pregovori o vladi Hrvatske — zapelo, ili prekinuto

Most je tako pristao na četiri ministarstva, mesto potpredsednika Vlade i na rotirajuću poziciju šefa Sabora po modelu „dva plus dva“.

Šef HDZ-a Andrej Plenković izašao je iz centrale te stranke u 17 sati, nakon čega je novinarima dao izjavu u kojoj je još jednom ponovio da HDZ ima dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade.

On je rekao i da sutra očekuje potpise svih predstavnika manjina.

„Stavili smo na sto ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju. Kad se jave, onda ćemo se dogovarati. Nema drame, sve je u redu“, rekao je novinarima Plenković.

Na pitanje da li je istina da je HDZ ponudio Mostu četiri ministarstva, mesto potpredsednika Vlade i rotirajuću poziciju predsednika Sabora, Plenković je kazao da je u pitanju nešto jako slično tome.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala