Kako pobediti zavisnost od smartfona (video)

© Foto : PixabayDevojka koristi smartfon.
Devojka koristi smartfon. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva preduzetnika iz Njujorka nedavno su napravila iznenađujući uređaj za ljude koji su umorni od vezanosti za svoje mobilne telefone. Da bi saznali nešto više o spravi, Radio Sputnjik je kontaktirao sa jednim od njih — Vanom Guldom.

Nova sprava se zove NoPhone Air i ona je ništa drugo do plastična folija napunjena vazduhom. Konstruisan je da pomogne ljudima da neko vreme pobegnu od telefona i doprinosi rešavanju problema zavisnosti od smartfona.

Žene pazare u seks šopu. - Sputnik Srbija
Tužba zbog vibratora-špijuna

„Neverovatno je koliki je problem postala zavisnost od telefona. Stvorili smo spravu NoPhone Air, koja je samo plastični blok“, kaže Guld za Sputnjik.

Prototip je predstavljen na „Fajersajd“ konferenciji u Kanadi koja okuplja članove inovativne i tehnološke zajednice. Novi uređaj je trenutno u fazi izrade, a cena je deset dolara.

Iako bi korisnici izgledali, u najmanju ruku, kao čudaci koji se šetaju sa komadom plastike u ruci, Guld smatra da novi „proizvod“ može pomoći da se delimično reši problem zavisnosti o mobilnim telefonima.

„Kad ga pogledate, izgleda kao da nema ničega u pakovanju. Kad ga otvorite i stavite svoj telefon unutra izgleda kao da je telefon u rukama. To pomaže da pobegnete od svog telefona i mislim da je to glavna stvar“, dodao je on. „I to radi vrlo dobro", zaključio je Guld.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala