NATO još nije spreman na obnovu dijaloga sa Rusijom

© REUTERS / Kacper PempelVojnici Poljske i SAD tokom vojne vežbe NATO-a u Poljskoj
Vojnici Poljske i SAD tokom vojne vežbe NATO-a  u Poljskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zemlje članice NATO-a još uvek nisu spremne da obnove dijalog sa Rusijom kada je reč o vojnom aspektu, a bez toga je nemoguće ozbiljnije razgovarati o merama kako bi se umanjili postojeći rizici, izjavio je predstavnik Rusije pri Alijansi Aleksandar Gruško.
NATO - Sputnik Srbija
NATO odbacio ruski predlog o bezbednim letovima iznad Baltika

Prema njegovim rečima, ruska strana je u okviru postojećeg dijaloga predložila Alijansi čitav niz konsultacija oko trenutne situacije u oblasti vojne bezbednosti u baltičkom regionu.

„Međutim, reakcija NATO-a ne uliva nadu, jer uprkos izjavama čelnika Alijanse o neophodnosti deeskalacije, oni nisu spremni da prevaziđu te odluke koje su usvojene u Varšavi, kada je dogovoreno da se obustave svi pregovori sa Rusijom kada je reč o vojnom aspektu“, rekao je Gruško.

Istovremeno, on je dodao da će pojačavanje istočnog fronta NATO-a ozbiljno ugroziti bezbednost u regionu, kao i u celoj Evropi.

Gruško je dodao da će na predstojećem sastanku ministara odbrane zemalja Alijanse biti razmatrana realizacija odluka koje su donesene u Varšavi, a koje se tiču pojačavanja snaga na istočnom frontu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala