Sporazum Moskve i Vašingtona prekinut još napadom u Deir el Zoru

© Sputnik / Mikhail Alayeddin / Uđi u bazu fotografijaSirijska vojska na jugozapadu Alepa
Sirijska vojska na jugozapadu Alepa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sporzum o primirju u Siriji između Amerike i Rusije prekinut je onog trenutka kada su Amerikanci sredinom septembra bombradovali sirijsku vojsku u Deir el Zoru, kada su poginula najmanje 62 sirijska vojnika, kaže direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije u Ljubljani Bahtjar Aljaf.
Pogled na zgradu Ministarstva spoljnih poslova u Moskvi. - Sputnik Srbija
Rusija: Žalimo zbog odluke SAD, pokušavaju da okrive nas

Komentarišući odluku Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, Aljaf je za Sputnjik izrazio nadu da će Amerika i Rusija sesti i dogovoriti se.

„Mislim da je to početak pred nove pregovore, a za te pregovore je vrlo teško sada skupiti Vladu i opoziciju u Siriji, nego bi najbolje bilo da to opet bude na nivou velesila — Amerike i Rusije“, rekao je on.

Vašington je ranije danas suspendovao razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun sa džihadistima.

Rusija je izrazila žaljenje zbog takve odluke Vašingtona, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala