Putin čestitao Nemcima ujedinjenje Nemačke

© POOL / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin i Angela Merkel
Vladimir Putin i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je nemačkom rukovodstvu praznik Dana ujedinjenja Nemačke i tom prilikom je poručio da je neophodno očuvati pozitivni potencijal u rusko-nemačkom partnerstvu i nastaviti sa konstruktivnim dijalogom, saopštio je Kremlj.

On je telegram sa čestitkama uputio kancelarki Angeli Merkel i predsedniku Joahimu Gauku.

Nemački vicekancelar Zigmar Gabrijel i predsednik Rusije Vladimir Putin tokom sastanka u Moskvi - Sputnik Srbija
Putin: Rusija i Nemačka ipak ostaju prijatelji

U telegramu Putin je ocenio da je ujedinjenje Nemačke omogućilo početak nove etape u istoriji odnosa između Rusije i Nemačke, ovenčanom značajnim uspesima u razvijanju uzajamne saradnje u svim pravcima.

Ruski predsednik je naglasio da je u današnjim komplikovanim međunarodnim uslovima neophodno očuvati pozitivni potencijal rusko-nemačkog partnerstva, nastaviti sa konstruktivnim dijalogom o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, kao i o ključnim problemima svetske politike u interesima naroda celokupne Evrope.

Na današnji dan 1990. godine Nemačka demokratska republika (DDR) zvanično je pristupila Saveznoj Republici Nemačkoj (BFD) i on se slavi kao praznik. 

Međutim, kada je reč o današnjem prazniku, tamošnji mediji pišu da je Nemcima više ostao u sećanju 9. novembar 1989. godine, dan kada je pao Berlinski zid, kao kraj Nemačke demokratske republike i konflikata istoka i zapada, od zvaničnog, parlamentarnog proglašenja ujedinjenja 3. oktobra 1990. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala