Uhapšeni bivši kontraobaveštajac VJ: Smeštaju mi

© Sputnik / Aleksandar MilačićGranična policija Crne Gore
Granična policija Crne Gore - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na graničnom prelazu Dobrakovo prilikom prelaska iz Crne Gore u Srbiju uhapšen je pukovnik Radovan Aleksić, bivši šef Kontraobaveštajne službe Vojske Jugoslavije, zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva. Na saslušanju kod sudije, Aleksić je rekao da nije kriv za ono za šta ga terete.

Aleksić je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije policijskog inspektora Predraga Šukovića, bivšeg načelnika Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave policije Crne Gore, pre dva meseca u centru Podgorice.

Međutim, na saslušanju kod tužioca on je kazao da nije pucao na Predraga Šukovića 11. jula u centru Podgorice.

Špijuniranje (ilustracija) - Sputnik Srbija
Srbija: Otkrivena špijunska mreža, u pozadini nemačka obaveštajna služba

On je saopštio da je tog dana bio u Beogradu i za to poseduje materijalne dokaze.

Aleksić je kazao tužiocu da mu hapšenje smeštaju oni koji su organizovali njegovo brutalno prebijanje u Nikšiću 1999. godine.

Kako prenose crnogorski mediji, Aleksić je ispričao da je njegovo privođenje samo “nastavak kontinuiranih pritisaka na njega koji traju skoro dve decenije.

Osumnjičeni je kazao da ne poznaje Šukovića i da nema nikakav motiv da mu bilo šta loše uradi.

Aleksiću je određeno zadržavanje do 72 sata, kada će biti priveden istražnom sudiji.

Aleksić se prilikom hapšenja nalazio u rent-a-kar vozilu podgoričkih oznaka, a posle hapšenja odvezen je u Podgoricu. Nezvanično, poternicu za njim je raspisalo Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Aleksić je u javnost dospeo 1999. godine, kada je brutalno pretučen ispred svog stana u Nikšiću. U to vreme bio je načelnik bezbednosti Podgoričkog korpusa Vojske Jugoslavije. U napadu je korišćeno i vatreno oružje. Napadači nikada nisu otkriveni.

Godine 2002. imenovan je za šefa Vojne obaveštajne službe u Podgorici. Posle referenduma u Crnoj Gori, 2006. godine, odbio je da pređe u redove Vojske Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala