Izbor Srbina za načelnika Srebrenice ne sme ništa da promeni

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC/Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas povodom mogućeg izbora Srbina Mladena Grujičića za načelnika Opštine Srebrenica da to ne sme ništa da promeni, posebno prema onome što se tamo dešavalo.

„Desio se zločin, lokalna samouprava ga obeležava i to što će Srbin upravljati gradskom administracijom ne znači kako ćemo mi iz Srbije zaboraviti na to što se dešavalo u ratu. Mi smo grehe onih koji su iz našeg naroda prepoznali, priznali, ožalili i nećemo da ih zaboravimo“, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da mu je zanimljivo za istraživanje to što je u Hercegovini pobedila Dodikova stranka, što do sada, podsetio je, nije bio slučaj.

Izbori u BiH: Veliki poraz Bakira Izetbegovića

To bi, kako je naveo, trebalo da znači da će se sprovoditi celokupna državna politika na celoj teritoriji RS preko lokalnih samouprava, dodajući da je posao lokalne administracije da razgovara sa građanima i da im učini život lakšim.

„Nadam se da će Hercegovina sada postati u svakom smislu deo RS. Čini mi se da je do sada bila zapostavljena, da je došlo do pražnjenja teritorije i da je naseljenost Hercegovine bila u pitanju“, rekao je Nikolić.

Grujičić ispred Durakovića

Prema novim preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK BiH), novi načelnik Srebrenice bi trebalo da bude Mladen Grujičić, zajednički kandidat srpskih stranaka.

Grujičić je naime osvojio 67,96, a Duraković 31,76 odsto glasova.

Prema informacijama predsednika CIK BiH, u Srebrenici je od 27 biračkih mesta obrađeno 21.

Prema ranijim izjavama Durakovića, on očekuje glasove poštom i osoba koji su glasali u odsustvu, a to je ukupno još 3.300 ljudi.

Međutim, lider SNSD-a Milorad Dodik je sinoć na konferenciji za novinare, nakon zatvaranja biračkih mesta, rekao da nijedna „vreća“, koja dođe sa strane, neće moći da promeni postignuti rezultat.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala