Medvedev: Sankcije su sporedan problem u ruskoj ekonomiji

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Dmitrij Medvedev
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da sankcije Zapada nisu glavni problem ruske ekonomije, već su u pitanju strukturalni problemi koji su se nakupili za prethodnih desetak godina i koji su deformisali celokupni ekonomski sistem.
Naftna pumpa - Sputnik Srbija
U Rusiji neće biti katastrofe u slučaju niske cene nafte

„Reći ću iskreno, sankcije utiču loše, ali nisu glavni problem. U našoj ekonomiji, kao što je poznato, za poslednjih desetak godina su se nakupili strukturalni problemi, odnosno deformacije u celokupnom ekonomskom sistemu“, rekao je on.

Medvedev je ocenio da te probleme nije moguće rešiti ni u narednih deset godina, jer celokupan ekonomski sistem vuče korene još iz vremena SSSR-a.

„Naravno da postoje i pozitivne i negativne posledice toga. Bilo kako bilo, sistem zahteva reforme, a za to je neophodno vreme. Iz tog razloga će ekonomski rast zavisiti isključivo od naše efikasnosti, odnosno od načina na koji ćemo te probleme rešavati“, istakao je ruski premijer.

On je dodao da Vlada Rusije očekuje da će negativni trendovi, koji su zabeleženi prethodnih nekoliko godina, potpuno nestati.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala