Kadirov: Narkomane, poput terorista, treba ubiti

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov
Ramzan Kadirov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čečenski lider Ramzan Kadirov uporedio je pretnju od zavisnika od droge na putevima sa pretnjom koja dolazi od terorista i poručio svojim ministrima da bezbednosne snage ne treba da oklevaju u upotrebi smrtonosne snage kako bi obezbedili sigurnost građana.

„Neka idu dođavola svi oni koji krše red i mir u Čečenskoj Republici, njih treba ubiti. Nije važno da li je to nezakonito. Ubijte ih! Da li vam je to jasno?“, rekao je Kadirov na sastanku sa ministrima Vlade Čečenije i verskim liderima, a prenosi RT.

DAEŠ teroristi - Sputnik Srbija
Mogu li se prevaspitati teroristi?

Na snimku sa tog sastanka, koji se proširio po internetu, vidi se kako je Kadirov planuo nakon što je saznao podatke o naglom povećanju stope smrtnosti u poslednje vreme u saobraćaju, koje su izazvali vozači pod uticajem droge.

Sve mere koje su čečenske vlasti dosad preduzele, kako bi smanjile broj saobraćajnih nesreća, bile su uzaludne.

U Čečeniji su lani uvedeni novi stroži zakoni koji dopuštaju policiji ne samo da oduzmu vozačku dozvolu vozačima pod uticajem alkohola i droge, već i da im zaplene vozila. Te mere, međutim, nisu dale značajnije rezultate.

Vlasti su takođe ograničile prodaju alkohola između osam i deset časova ujutru, ali je usled toga porastao broj ljudi koji koriste drogu u obliku tableta, umesto alkohola.

Kadirov je nedavno izjavio da bi u Čečeniji trebalo iskoreniti terorizam, kao i da će sledeći njegov korak biti rat protiv droge.

„Neutralisali smo na hiljade terorista koji su tu došli iz desetina zemalja. Niz mera je pomogao da promenimo stanje kad je reč o drogi. Prema različitim izvorima, Čečenija je jedna od najuspešnijih zemalja po tom pitanju“, istakao je čečenski lider, dodajući da, međutim, nema mesta za zadovoljstvo.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala