Hapšenje Tačija raspaljuje tenzije na Balkanu

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaHapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hapšenje direktora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija ukazuje na „znakove nastavka napetosti na nestabilnom Balkanu“ i „moglo bi da raspali tenzije između Beograda i Prištine“, ocenjuju agencije „Asošijeted pres“ i „Frans pres“.
Čovek maše zastavom terorističke organizacije UČK - Sputnik Srbija
Uhapšen Tači – ali Nehad

Prenoseći informaciju o hapšenju Tačija, američki AP ocenjuje da je to „znak nastavka tenzija na nestabilnom Balkanu“.

AP podseća da je Tači uhapšen u sredu i da su vlasti u Prištini od srpske strane tražile objašnjenje za njegovo hapšenje.

Francuska agencija ocenjuje da je posle hapšenja Nehata Tačija nastala situacija koja bi „mogla da raspali tenzije između Beograda i Prištine“.

„Tribunal u Nišu odredio je za N.T. meru pritvora do 30 dana najviše. Ta odluka je doneta zbog opasnosti od bekstva osumnjičenog, kao i zato što je kazna predviđena za ovo krivično delo (koje mu se stavlja na teret) 10 godina zatvora“, rekla je portparolka tog suda agenciji „Frans pres“.

Drugi portparol suda u Nišu Vladimir Stanojević rekao je za AFP da se protiv Tačija vodi istraga „o terorizmu“, ali nije želeo da iznese više detalja o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala