Alarmantno upozorenje: Više od 100 džihadista se vratilo u Bosnu

© AP Photo / Jerome DelayDžihadisti
Džihadisti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je alarmantno upozorenje da se u Bosnu i Hercegovinu vratilo više od 100 džihadista, koji su ratovali u Siriji. Lukač je potvrdio da sigurnosne agencije RS sarađuju sa ostalim agencijama u BiH, ali da ta saradnja nije na savršenom, već samo na zadovoljavajućem nivou.
Teroristi u Bosni i Hercegovini - Sputnik Srbija
Crnogorci vratili vehabije u Srbiju i BiH

„Ukoliko se na tome ne bude zajednički radilo, BiH može da ima mnogo veće problema sa pripadnicima vehabijskog pokreta, koji su uglavnom bili počinitelji terorističkih akata. Već postoje podaci da se više od sto ljudi vratilo sa sirijskog ratišta u BiH. Reč je upravo o pripadnicima vehabijskog pokreta koji su regrutovani u BiH“, precizira Lukač za „Srnu“.

Ministar Lukač je naglasio da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najviše sarađuje sa Amerikancima.

„U budućnosti ćemo u taj proces mnogo više uključiti naše jedinice za podršku i sigurno se možemo nositi sa svim terorističkim aktivnostima i onim grupama koje bi pokušale da izvrše neke terorističke napade na teritoriju Republike Srpske“, naglašava Lukač.

„Ne mogu reći da je bilo ko na svetu sposoban da ih preduhitri u nameri da nešto naprave, ali moraju biti sigurni da ćemo reagovati vrlo brzo i uzvratiti mnogo većom snagom nego što očekuju“, kaže Lukač.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala