Američka agresija u Siriji dovešće do tektonskih potresa

© REUTERS / AMCSituacija u Siriji
Situacija u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neposredna agresija Vašingtona protiv Damaska i sirijske vojske dovešće do „strašnih, tektonskih potresa“ na Bliskom istoku“, smatra zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Američki državni sekretar Džon Keri na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovim u Ženevi. - Sputnik Srbija
Keri priznaje: Rusi me nadmudrili u Siriji

„Moj zadatak je da objasnim zašto je tako važno držati se Sporazuma. Ako počne direktna agresija Vašingtona protiv Damaska i sirijske vojske to će dovesti do strašnih, tektonskih potresa ne samo na teritoriji te zemlje, već i u regionu“, izjavila je Zaharova na televiziji „Centar“.

Prema njenoj prognozi, smena režima će dovesti do toga da uopšte neće biti vakuuma vlasti i političkog vakuuma, jer će on momentalno biti popunjen „umerenima“, pošto nema nikakvih umerenih, „već su to teroristi svih boja sa kojima se ne može ništa raditi“.

„Štaviše, sve to će još više da pogorša i irački scenario. Znamo da je iračka vojska postala baza DAEŠ-a na zemlji i sve protiv čega se u regionu bore i koalicija i Rusija dolazi otuda“, podsetila je ona.

Ranije je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio da će Moskva nastaviti da se pridržava Sporazuma o Siriji koji je sklopila sa Vašingtonom i da je za njegovu realizaciju potrebno napraviti podelu na snage umerene opozicije i na snage terorista Nusra fronta na šta su se obavezala SAD.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala