Lavrov: Neprihvatljiv odnos sirijske opozicije prema Nusra frontu

© Sputnik / Eduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaŠef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su u subotu o situaciji u Siriji, uključujući mogućnost normalizacije situacije oko Alepa, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Džon Keri i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov Keriju: Izjave Stejt departmenta su nedopustive

U telefonskom razgovoru koji je održan na američku inicijativu bilo je reči o situaciji u Alepu, u kojem se nezakonite naoružane formacije, uprkos rusko-američkom dogovoru o prekidu vatre među sukobljenim stranama, i dalje bore, navedeno je na fejsbuk-stranici Ministarstva. 

U saopštenju se dodaje da „mnogi odredi ’umerene‘ sirijske opozicije odbijaju da se razgraniče od terorista Nusra fronta, za koje primirje ne važi“. 

„Lavrov je takođe naglasio da je neprihvatljiv pokušaj opozicionara koje delegira Zapad da se snishodljivo odnose prema Nusra frontu, kao i njihova sklonost ka blokiranju međusirijskih pregovora o političkom rešavanju krize u Siriji“, saopštilo je rusko ministarstvo. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala