Đurić: Dogovor da, ucene ne

© Tanjug / OKSANA TOSKICDirektor Kancelarije za KiM Marko Đurić
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici delegacija Beograda i Prištine, koji u Briselu od ponedeljka razgovaraju, nisu uspeli da postignu dogovor o primeni sporazuma o telekomunikacijama.

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Beograd nije pristao na stvaranje telekomunikacionih enklava za Srbe.

„Sa Srbijom može da se dogovara, ali ne jezikom ucena“, rekao je on.

Đurić je u izjavi novinarima u Briselu rekao da delegacija Beograda nije prihvatila uspostavljanje presedana da naša imovina bude predstavljena kao svojina Pošte i Telekoma Kosova.

„Ostajemo spremni za razgovore kada EU zakaže sastanke“, zaključio je Đurić.

Tahirijeva: Odbili smo okupaciju imovine Telekoma Kosova

Kosovska ministarka zadužena za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri tvrdi da je tokom razgovora u Briselu prištinska delegacija „kategorički odbijala zahteve srpske strane koji su izlazili van okvira sporazuma o telekomunikacijama“, ali navodi da je postignut „mali napredak u nekim aspektima“. 

„Kao što je ranije rečeno, srpska strana je tražila proširenje sporazuma o telekomunikacijama, kroz postavljanje antena širom Kosova i imala je nameru da okupira imovinu Telekoma Kosova“, rekla je Tahirijeva posle razgovora u Briselu, prenosi sajt „Kossev“.

„Delegacija Kosova je odgovorila srpskoj strani da su ove crvene linije postavljene sporazumom telekomunikacijama i da ne dopuštaju odstupanja od sporazuma“, navodi se u saopštenju kosovske vlade.    

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala