Veza Beograda i Moskve dočarana muzikom

© Fotolia / Peych_pPrazna bioskopska sala
Prazna bioskopska sala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepretenciozna i duhovita ljubavna priča između Moskovljanke i Beograđanina čini zaplet naše predstave, rekao je Željko Jovanović, autor teksta muzičko-scenskog spektakla „Beograd—Moskva“, čija je premijera zakazana za 6. oktobar na sceni Pozorišta na Terazijama.

Na konferenciji za medije u Pozorištu na Terazijama, Jovanović je rekao da je predstava nastala uz angažovanje i pomoć gradskog Sekretarijata za kulturu, te da je deo manifestacije „Dani Moskve u Beogradu“, koja će se od 3. do 7. oktobra održati u srpskoj prestonici.

„Glavne uloge u ovoj romantičnoj pozorišnoj priči igraju Žarko Stepanov i Milena Živanović. Potrudili smo se da muzikom i atmosferom dočaramo vezu između dva grada, ali i ruskog i srpskog naroda“, kazao je Jovanović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin - Sputnik Srbija
Dani Moskve u Beogradu

Reditelj predstave Đorđe Stanimirović naglasio je da u komadu ima ukupno jedanaest srpskih i ruskih numera.

„Vesna Šouc je izvrsno odabrala muzičke numere za naš komad, i srećan sam što će se na sceni naći kompletan hor i balet Pozorišta na Terazijama“, kazao je Stanimirović.

Milena Živanović je istakla da joj prija uloga mlade Ruskinje koja će kroz svoju ljubav da doživi lepo putovanje.

„Verujem da ćemo publiku učiniti radosnom dok bude gledala našu predstavu. Uvek volim da igram komade u kojima ljubav dominira, jer tada mogu maštam, a to su ključni momenti u našim životima“, kazala je Milena Živanović.

Njen partner na sceni Žarko Stepanov istakao je da ga rad na predstavi podseća na davno putovanje u Rusiju.

„Bio sam u Petrogradu 2000. godine kao statista u predstavi ’Jevgenije Onjegin‘ Srpskog narodnog pozorišta. Tada sam na sceni čuo i monolog koji ću izgovoriti u predstavi ’Beograd—Moskva‘“, kazao je Stepanov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala