Rusija spremna za saradnju, pretnje neprihvatljive

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZgrada ruskog Ministarstva odbrane u Moskvi
Zgrada ruskog Ministarstva odbrane u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je u potpunosti spremna za nastavak dijaloga sa SAD o zajedničkim akcijama u borbi protiv terorista u Siriji, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov i njegov američki kolega Džon Keri - Sputnik Srbija
SAD spremne da prekinu saradnju sa Rusijom o Siriji

Rusija je spremna da nastavi antiterorističku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama uprkos najnovijim navodima Vašingtona o terorističkoj pretnji protiv Rusije, rekao je Konašenkov i podsetio SAD na kodeks časti u vezi sa pretnjom.

Portparol američkog Stejt departmenta Džon Kirbi izjavio je juče da bi trenutni sukob u Siriji mogao „bez pogovora“ da pređe u „napad protiv ruskih interesa, možda čak i ruskih gradova, a Rusija će nastaviti da svoje vojnike šalje kući u vrećama“.

„Čak i nakon što se zameni admiralsko za civilno odelo, ne treba zaboraviti na oficirski kodeks časti. Ponovo izjavljujemo da smo potpuno spremni za nastavak dijaloga sa SAD o zajedničkim akcijama u borbi protiv terorista u Siriji“, istakao je Konašenkov.

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Izjave o napadima u ruskim gradovima nalik na direktivu

„Ovaj dijalog ne bi trebalo da uključuje u sebe pretnje našim vojnicima i državljanima Rusije“, dodao je on.

Konašenkov je istakao da je svestan „gde se tačno u Siriji i koliko ih je, uključujući i u provinciji Alep, nalazi ’eksperata‘ iza kulisa koji su umešani u taktičko planiranje i vođenje operacija ekstremista“. 

Štaviše, Rusija i SAD će nastaviti da pronalaze načine za realizaciju dogovora o prekidu vatre. Nijedna od njih nije rekla da je gotovo, dodao je Konašenkov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala