Su-35 i Su PAK FA poslaće F-16 u istoriju

© Flickr / Dmitry TerekhovSu-35
Su-35 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki lovac F-16 „Falkon“ bio je uzdanica u Pentagonovom arsenalu, ali ruski najmoderniji avioni „Suhoj“ Su-35 i „Suhoj“ PAK FA pokazali su se kao superiorniji.

F-16 je „ozbiljno uzdrman“ pojavom nove generacije kineskih i ruskih lovaca, piše portal „Nešenel interest“.

Portal upravo navodi ruske avione Su-35 i stelt Su PAK FA pete generacije kao superiorne borce.

Su-35 je poprilično unapređena verzija aviona Su-27 4++ generacije, koja je u proizvodnji od 2007. godine. Ti avioni su ranije ove godine završili svoje prve borbene misije u Siriji.

Su-35 - Sputnik Srbija
Su-35: Ruski avion kojeg se plaši američka avijacija

„Su-35 možda ne može da bude nevidljiv, ali može da otkrije F-16 pre nego što ga ovaj detektuje, što američki avion stavlja u vrlo nepovoljan položaj. U borbi jedan na jedan F-16 verovatno neće moći da pobedi Su-35“, piše portal.

„Jaz“ između F-16 i „Suhoja“ PAK FA, takođe poznatog kao T-50, još je upadljiviji. Taj avion je prvi u ruskoj floti koji koristi takozvanu stelt tehnologiju. Trenutno je u fazi testiranja, a očekuje se da će ući u službu ruskog vazduhoplovstva i mornarice u 2018. godini.

Taj lovac trebalo bi da zameni stare MiG-29 i Su-27s.

„Projekat PAK FA na kraju će dovesti F-16 do toga da neće otkriti svoje protivnike pre nego što ’shvati‘ da je na meti navođenog projektila lansiranog iz aviona koji je vidljiv na radaru samo na kratko“, piše „Nešenel interest“.

Portal piše da bi F-16 mogao da bude unapređen i konkurentniji, ali da ga nedostatak stelt tehnologije čini mnogo slabijim u poređenju sa naprednijim avionima.

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaLovac T-50
Lovac T-50  - Sputnik Srbija
Lovac T-50
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala