Salihović: Ovo je pravosudni državni udar, žaliću se

© Youtube/Al Jazeera BalkansGlavni tužilac Goran Salihović
Glavni tužilac Goran Salihović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Suspendovani glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović izjavio je danas da je njegova suspenzija "pravosudni-državni udar" i najavio žalbu.
Zgrada Tužilaštva BiH - Sputnik Srbija
Suspendovan glavni tužilac BiH Goran Salihović

"Žaliću se zbog suspenzije, radi se o pravosudno-državnom udaru", rekao je Salihović, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima u BiH.

Salihović je građanima i javnosti poručio da je spreman na bilo kakav postupak pri UDT-u, jer je, kako je rekao, siguran u ispravnost i zakonitost svojih odluka, te da stoga traži da se postupak vodi potpuno javno, kako bi se videla cela "montaža i konstrukcija".

Zgrada Tužilaštva BiH - Sputnik Srbija
Zašto je Salihović morao da ode

Salihović ističe da njemu nije data mogućnost da se izjasni o navodima iz predloga za udaljenje, niti mu je to pravo omogućeno, kao ni uvid u dokaze, koje, smatra Salihović, očigledno nije ni cenila disciplinska komisija, kako to i navodi u svojoj odluci.

"Želim istaći da ću koristiti sva raspoloživa pravna sredstva da se sazna istina. U ovome svemu, nisam bitan ja kao Goran Salihović ili glavni tužilac, radi se o zaštiti vladavine prava i sprečavanju pravosudno-državnog udara", naveo je Salihović.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala