SAD daleko zašle u „koketiranju“ sa teroristima

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaZvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva smatra da je moguće da je američko zatezanje procesa objavljivanja Sporazuma o Siriji povezano sa time što su SAD počele da shvataju koliko daleko su zašle u koketiranje sa teroristima, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sistem Grad - Sputnik Srbija
Sirijski militanti dobili nove rakete za sistem „Grad“ (video)

„Ako teroristi na licu mesta, u Siriji, shvate da su Sjedinjene Američke Države zabrinute time što umereni postaju neumereni, neće im to oprostiti. Možda u Vašingtonu to počinju da shvataju i plaše se“, navela je Zaharova u intervjuu za „Komsomoljskuju pravdu“.

„To što oni sada igraju i što rade u Savetu bezbednosti, što prave šou, što koketiraju sa Nusra frontom i što igraju igre pod nazivom ’umerena opozicija, neumerena‘…, nažalost, sve će se to loše završiti“, dodala je ona. 

Prema njenim rečima, u Moskvi se „odlično sećaju koketiranja Vašingtona sa prestupnicima i monstrumima koji su bili na Severnom Kavkazu“.  

„Bili su i najbolji prijatelji, bili su i vesnici slobode, bili su i ljudi koji se suprotstavljaju režimima koji se bore za nezavisnost i to koketiranje se završilo. Zašto (sprovode) opet jedan te isti model?“, izjavila je Zaharova.

Juče je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo tekst Sporazuma sa SAD o Siriji, pozvavši Vašington da javnosti predstavi čitav paket bilateralnog sporazuma.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala