Policajac ubio Afroamerikanca u San Dijegu (video)

Pratite nas
U tržnom centru u predgrađu San Dijega u Kaliforniji policajac je pištoljem ubio Afroamerikanca, kada je on iz džepa izvukao predmet koji je uperio u policajce zauzevši stav za pucanje, saopštile su vlasti, javlja AP.

Načelnik policije u El Kahonu, predgrađu San Dijega, Džef Dejvis na konferenciji za novinare nije precizirao koji je to predmet bio, ali je priznao da to nije bilo oružje.

Sukob demonstranata i policije tokom protesta zbog ubistva u Šarlotu - Sputnik Srbija
Policija u Šarlotu objavila snimak ubistva Afroamerikanca (video)

Pre nego što je policija saopštila da je Afroamerikanac ubijen, desetine demonstranata okupile su se na mestu pucnjave, a neki su tvrdili da je on upucan u trenutku kada su mu ruke bile podignute.

Policija je to opovrgla i objavila video-snimak koji je mobilnim telefonom napravio jedan očevidac, a na kojem se vidi kako Afroamerikanac stoji „u stavu za pucanje“, dok mu dva policajca prilaze sa nategnutim oružjem.

Fatalna pucnjava u predgrađu San Dijega dogodila se samo nekoliko nedelja nakon što su policajci pucnjima ubili Afroamerikance u Talsi, u Oklahomi i u Šarlotu, u Severnoj Karolini, gde su posle toga izbili nasilni protesti, podseća američka agencija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala