Italijani investiraju u Krim: Dosta je apsurdnih sankcija

© Sputnik / Igorь Mihalev / Uđi u bazu fotografijaGrad Sevastopolj na crnomorskom primorju Krima
Grad Sevastopolj na crnomorskom primorju Krima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osamnaest poslanika iz pet italijanskih regiona koji su ranije glasali za priznanje Krima kao dela Rusije i ukidanje sankcija, posetili su rusko poluostrvo od 23. do 26. septembra. Italijanski političari su održali sastanke s lokalnim vlastima i ugovorili nekoliko projekata. U planu su pregovori sa krimskim proizvođačima i ulaganja u krimsku privredu.

Poslanik Parlamenta regiona Veneto Stefano Valdergamberi za Sputnjik kaže da on i njegove kolege tom posetom poručuju svima da su protiv sankcija i „paradoksalne“ politike koju zagovaraju Italija i EU.

Ruska berza - Sputnik Srbija
Kako su antiruske sankcije postale antizapadne

„Protestujemo protiv politike EU koja želi da kazni i da izoluje Moskvu, jer stanovnici Krima su izneli svoj stav o ulasku u sastav Rusije na referendumu“, kaže Valdergamberi.

Političar kaže da italijanski regioni pokušavaju da prevladaju krizu i zato pritiskaju Vladu u Rimu.

„Narod i preduzetnici ne vide nijedan razlog zašto bi sankcije trebalo da ostanu na snazi. Ne slažemo se sa tim merama. Sankcije je odobrio premijer Mateo Renci. Interesantno je da je tokom susreta sa Vladimirom Putinom premijer obećao da do toga neće doći, ali nakon što se vratio u Italiju odmah je pristao da ih produži. Nadam se da će zdrav razum na kraju pobediti, jer je apsurdno da gubimo milijarde evra zbog embarga“, zaključuje Valdergamberi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala