Poziv Dodiku na saslušanje — novi atak na Srpsku

© Tanjug / Tanja ValičŽeljka Cvijanović
Željka Cvijanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je pozivanje predsednika Srpske Milorada Dodika na saslušanje u Tužilaštvu BiH još jedan atak na Srpsku u nastojanjima da se ona razori i uništi njen demokratski kapacitet, prenose banjalučki mediji.
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik pozvan na saslušanje u vezi sa referendumom

Cvijanovićeva je izjavila da je jasno da se demokratski kapacitet RS ne može uništiti, i da je to u nedelju dokazano referendumom o Danu Republike koji je sproveden u najboljem redu, bez bilo kakvih bezbednosnih incidenata.

Ona je naglasila da Srpska ništa pogrešno nije uradila u nedelju, kada su građani ponosno i dostojanstveno izrazili svoje mišljenje o tom važnom pitanju i pokazali da se mogu izjašnjavati o svakom drugom važnom pitanju.

„Ne slažem se sa stavovima organa BiH prema referendumu i sigurna sam da su pravosudne institucije BiH pod jakim pritiskom političara iz Sarajeva i stranaca“, rekla je Cvijanovićeva i navela da je strašno što se insistira na sprovođenju odluke Ustavnog suda BiH samo u ovom slučaju dok se zatvaraju oči pred 91 donetom odlukom koju Federacija BiH i njeni kantoni nisu izvršili.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala