Pajtićeva ostavka na mesto šefa poslaničke grupe DS-a

© Tanjug / Tanja ValićLider DS-a Bojan Pajtić u Skupštini Srbije
Lider DS-a  Bojan Pajtić u Skupštini Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dosadašnji predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić podneo je neopozivu ostavku na dužnost šefa poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije.

Pajtić je ostavku podneo dan nakon što je izgubio na unutarstranačkim predsedničkim izborima u DS-u.

Kao je rekao, među izabranim rukovodiocima DS-a prema njegovom mišljenju „nema narodnih poslanika kojima bi ustupio tu poziciju“, ali ipak se oseća „obavezu da podnese neopozivu ostavku“.

Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Šutanovac novi predsednik Demokratske stranke

„Šef poslaničke grupe mora biti neko ko će u potpunosti deliti vrednosti i politički rezon onih koji stranku vode. U suprotnom bismo zvučali kao raštimovani orkestar, a poruke koje šaljemo bile bi kontradiktorne i zbunjujuće“, ocenio je Pajtić.

Pajtić je u pisanoj izjavi poručio da je od „ponovnog osnivanja DS-a i predsednikovanja profesora (Dragoljuba) Mićunovića i Zorana Đinđića komparativna prednost stranke bila ta što su njeno rukovodstvo činili ljudi znatno obrazovaniji i u profesionalnom smislu utemeljeniji nego vrhovi konkurentskih partija“.

„Juče je stranka na izrazito demokratski i legitiman način donela odluku da je vode Šule (Dragan Šutanovac), Kena (Radoslav Milojičić) i Balša (Božović), odustavši od višedecenijske prednosti koju je u odnosu na ostale organizacije DS imala. Taj izbor kao demokrata poštujem“, dodao je Pajtić.

Poručio je da se nada da će „novi pristup i većinske odluke članova omogućiti da DS dopre do srca novih birača koji su do juče bili nedostupni“, a onima koji su glasali za njega da svaki glas doživljava kao „priznanje nastojanjima da sačuva DS“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala