Dodik: Oni koji od Rusije prave babarogu spekulišu i lažu

© REUTERS / Dado RuvicPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik na slavlju posle referendima u RS
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik na slavlju posle referendima u RS - Sputnik Srbija
Pratite nas
Govoreći o sastanku koji je pre referenduma imao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, predsednik RS Milorad Dodik je naglasio da je Putin poželeo sreću srpskom narodu i Republici Srpskoj, kao i mir i stabilnost u regionu.
Kampanja za referendum u Banja Luci, RS - Sputnik Srbija
Referendum u RS: 99,79 odsto građana reklo „Da!“

„Dan-dva nakon moje posete Jedinstvena Rusija izdala je saopštenje u kojem podržava Republiku Srpsku, i to bi trebalo da odagna sve sumnje. Ali ovde se radi o specijalnim operacijama nesposobnih ljudi. To su smutnje i podvale onih koji na tako prizeman način pokušavaju da prikažu referendum“, rekao je Dodik. 

„One koji od Rusije prave babarogu, neki iz BiH, a neki iz Srbije koji misle da ako što bolje pljunu Rusiju neko će ih primetiti u Briselu ili negde u Vašingtonu i odati im priznanje, njih nećemo eliminisati.“

„Hoćemo samo da kažemo da je Rusija svojim delovanjem pokazala da je faktor stabilnosti u čitavom svetu i da ne može biti zanemarena“, rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je precizirao da takve priče dolaze iz Sarajeva i njihovih propagatora koji godinama nesmetano spekulišu i lažu. 

Na pitanje da prokomentariše navode nekih medija da mu je Putin rekao da „povuče ručnu“, Dodik je rekao da to može da kaže samo neko ko nikad nije bio ni na jednom ozbiljnom sastanku. 

„Ja znam da mnoge vaše kolege vape za detaljima, ali mi smo imali jedan ozbiljan sastanak. Taj termin, ’povlačenje ručne‘ uopšte nije bio pomenut“, rekao je Dodik. 

„Ovo je bio referendum o Danu RS, ne o statusu, naglasio je Dodik. Ponosan sam što nije bilo incidenata, što je narod pokazao zrelost i odlučnost. Niko od budućih političara neće moći da zanemari volju naroda“, rekao je Dodik.

Na pitanje da li treba isključiti referendum o otcepljenju, Dodik je rekao da će njegova partija razgovarati o toj temi, podsetivši da 14 političkih partija u zemljama EU zagovara u svom programu referendume o izlasku njihovih zemalja iz EU i da niko nije našao za shodno da od toga pravi bilo kakvu gužvu.

„Razgovaraćemo o tome kad dođe vreme. Ne treba niko da nam nameće tu obavezu“, rekao je Dodik.   

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala