Dodik: Pitaćemo građane i o NATO-u

© Radoje PantovićPredsednik RS Milorad Dodik
Predsednik RS Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će građani Srpske moći da se izjasne i o članstvu u NATO-u. Građani Srpske danas se izjašnjavaju od Danu Republike, nakon što ga je Ustavni sud BiH ukinuo.
Kampanja za referendum u Banja Luci, RS - Sputnik Srbija
Referendum u RS: 99,79 odsto građana reklo „Da!“

„Ako narod u Republici Srpskoj, kojeg je NATO bombardovao, odluči da to želi, ja nemam ništa protiv. Ali, biće pitan narod“, rekao je Dodik za zagrebački RTL.

Prema rečima Dodika, ni kod drugih naroda, kao ni kod Srba, ne bi postojalo pozitivno raspoloženje prema NATO-u da su na njih bacane bombe sa osiromašenim uranijumom.

Dodik je govorio i o odnosima sa Rusijom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, naglasivši da je reč o odnosima uvažavanja, koji imponuju, i da će Srpska nastaviti da održava odnose sa Moskvom u dobrom tonu.

Ponovio je da je Rusija uvek zagovarala Dejtonski sporazum i njegovu afirmaciju, ali ne duha sporazuma, već onoga što piše u njemu.

Milorad Dodik i Vladimir Putin u Kremlju - Sputnik Srbija
Putin poželeo Dodiku sreću na referendumu (video)

Dodik je rekao i da je predsednik Putin podržao pravo naroda da se izjasni i da je poželeo sreću za referendum.

„On smatra da je to pitanje za lokalne odnose, lokalne političare i lokalne procese i da nije pitanje u koje međunarodni faktor treba da se meša. Rusija se tako i ponaša“, rekao je Dodik.

On je odbacio i navode da Putin preko njega kažnjava premijera Srbije Aleksandra Vučića, istakavši da Vučić ima jako dobre odnose sa Ruskom Federacijom i ruskim predsednikom sa kojim se često sastaje.

Dodik je dodao i da on sam ima dobru komunikaciju sa premijerom Srbije i da će ona biti nastavljena, iako nisu imali isto mišljenje o referendumu o Danu Republike.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala