Protesti u Šarlotu se nastavljaju (video)

© REUTERS / Chuck BurtonProtesti u Šarlotu zbog ubistva Afroamerikanca Kita Lamonta Skota.
Protesti u Šarlotu zbog ubistva Afroamerikanca Kita Lamonta Skota. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Demonstracije u Šarlotu, gradu u Severnoj Karolini, nastavljene su i četvrti dan nakon što je policajac ubio 43-godišnjeg Kita Lamonta Skota u utorak.

Ranije ove nedelje, guverner Severne Karoline pozvao je Nacionalnu gardu i proglasio vanredno stanje u Šarlotu nakon što su izbili neredi na demonstracijama.

U petak, Skotova supruga Rakeja objavila je video sa mesta zločina. Skotova porodica tvrdi da je on nije bio naoružan, dok policija tvrdi da je vatreno oružje sa Skotovim otiscima prstiju pronađeno na licu mesta.

Policijski automobil na mestu ubistva Kita Skota u Šarlotu - Sputnik Srbija
Objavljen snimak ubistva u Šarlotu (video)

Na snimku se čuje Rakeja Skot kako viče: „Ne pucajte, ne pucajte, on nema oružje“, dok policajci prilaze belom pikap kombiju.

Šef policije Šarlot-Meklenburga Ker Pitni rekao je da su trojica policajaca snimili incident kamerama koje su bile zakačene za uniforme, a demonstranti su tražili da se ti video-snimci objave. Pitni je odbio zahtev, uz obrazloženje da bi to moglo ugroziti istragu.

Šef policije je priznao da ti snimci ne pružaju „apsolutni, definitivni i vizuelni dokaz“ da je Skot uperio pištolj u policajca pre nego što je upucan.

Demonstracije su u utorak i sredu postale nasilne, a jedna osoba je poginula u sredu uveče. Protestni marš u četvrtak uveče je bio miran, a proglašeni policijski čas nije sproveden zato što su demonstranti ostali mirni.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala