Putin: SSSR nije trebalo razbijati (video)

© Sputnik / Mihail Klimentjev / Uđi u bazu fotografijaVjačeslav Volodin i Vladimir Putin
Vjačeslav Volodin i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusija Vladimir Putin je izjavio da SSSR nije trebalo razbijati. Po njegovim rečima, trebalo je ići putem demokratskih promena. Međutim, Komunistička partija je promovisala destruktivne ideje za zemlju, izjavio je ruski predsednik na sastanku sa rukovodiocima političkih partija u Kremlju.

„Znate moj stav o Sovjetskom Savezu. Nije bilo potrebno to raditi. Mogao se demokratski transformisati. Međutim, želim da skrenem pažnju na to da se na čelu naše bivše domovine, SSSR, nalazila Komunistička partija. Ne neka druga koja je promovisala nacionalizam ili neke druge destruktivne ideje koje su pogubne za svaku državu“, naglasio je Putin.

Putin je i ranije kritikovao ekonomsku politiku SSSR-a, ali je pozvao da se istorija proučava, bez beljenja ili ocrnjavanja. Pritom, Putin je izjavio da su Lenjin i njegovi saveznici „stavili atomsku bombu pod zgradu koja se zove Rusija i koja je potom eksplodirala“. Predsednik je podsetio da su Lenjin i Staljin imali nesuglasice povodom  izgradnje nove države. Na kraju je bila izgrađena sa mogućnošću izlaska njenih članica iz sastava države.

Putin predložio Vjačeslava Volodina za predsednika Državne dume    

Za predsednika Državne dume Vladimir Putin je predložio Vjačeslava Volodina, prvog zamenika šefa administracije predsednika Rusije.

Centralna izborna komisija Rusije - Sputnik Srbija
CIK Rusije objavio konačne rezultate izbora za Državnu dumu

„Smatram da on zna šta je skupštinski posao. Sam je bio poslanik dugo i, pošto je bio u administraciji predsednika, održavao je direktni kontakt sa poslaničkim korpusom, sa liderima partija, partijama, to je ulazilo u krug njegovih profesionalnih obaveza. Nadam se da će mu sve to pomoći da radi i unutar Donjeg doma Parlamenta, ako ga, naravno, poslanici izaberu“, rekao je šef ruske države na sastanku sa liderima parlamentarnih partija.

Volodin će na tom mestu zameniti Sergeja Nariškina, koga je Putin imenovao za direktora ruske spoljne obaveštajne službe SVR.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala