Pentagon pucao u leđa Džonu Keriju

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka vojska je izjavom da ne raspolaže dokazima o umešanosti Rusije u napad na humanitarni konvoj pucala u leđa Stejt departmentu i državnom sekretaru Džonu Keriju, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„O Bože, kako li to oni postupaju sa svojim državnim sekretarom!!! Još juče je Keri na sednici Saveta bezbednosti UN pokušavao sve da ubedi da je za napad na konvoj odgovorna Rusija. I svega jedan dan kasnije Pentagon mu puca u leđa“, napisala je Zaharova na svom fejsbuk nalogu.

Prethodno je načelnik Združenog komiteta Oružanih snaga SAD Džozef Danford izjavio da Pentagon ne raspolaže činjenicama koje bi potvrdile da je Rusija umešana u napad na humanitarni konvoj u blizini sirijskog grada Alep, ali da je smatra odgovornom.

Ubrzo zatim se oglasio i portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov koji je rekao da Rusija, za razliku od Pentagona, raspolaže podacima koji potvrđuju da se američki dron „predator“ nalazio u blizini Alepa kada je humanitarni konvoj UN napadnut.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala