Pentagon: Nema dokaza, ali Moskva je odgovorna za napad na konvoj

© REUTERS / / Yuri GripasAmerički general Džozef Danford
Američki general Džozef Danford - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pentagon nema nikakve činjenice koje bi potvrdile da je Rusija umešana u napad na humanitarni konvoj u blizini sirijskog grada Alep, međutim, smatra je odgovornom, izjavio je načelnik Združenog komiteta oružanih snaga SAD Džozef Danford.
Dron Predator - Sputnik Srbija
Američki dron primećen u vreme napada na konvoj UN

„Ne raspolažemo činjenicama, međutim, poznato nam je da su dva ruska aviona bili u blizini mesta gde je napad bio sproveden. Mislim da su oni mogli da budu počinioci. Takođe, poznato nam je da su se u neposrednoj blizini nalazili i sirijski avioni. Ne mogu tačno da kažem da je to bila Rusija, međutim, znamo da su konvoj gađali ili Rusi ili Sirijci“, rekao je on.

Rusija je odbacila sve navode o tome da je umešana u napad na humanitarni konvoj, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio ih je kao neosnovane.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je u vreme napada u blizini Alepa primećen američki napadački dron. Tu informaciju Pentagon je odbacio.

Pored toga, Moskva je u više navrata saopštavala da se prilikom odabira meta vazdušnih gađanja koriste proverene informacije i tek nakon detaljne analize se izdaje naređenje da određena lokacija bude bombardovana.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala