Moskva: Za razliku od Pentagona, mi imamo dokaze

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaZvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov
Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za razliku od Pentagona, Rusija raspolaže podacima koji potvrđuju da se američki dron „predator“ nalazio u blizini Alepa kada je humanitarni konvoj napadnut, izjavio je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov komentarišući izjavu predstavnika Pentagona u kojoj se odgovornost za napad stavlja na Moskvu.

„To su njihovo lično mišljenje i strah zbog odgovornosti za još jednu grešku u nizu, ili čak namerne provokacije“, istakao je on.

Američki general Džozef Danford - Sputnik Srbija
Pentagon: Nema dokaza, ali Moskva je odgovorna za napad na konvoj

Prethodno je načelnik Združenog komiteta Oružanih snaga SAD Džozef Danford izjavio da Pentagon ne raspolaže činjenicama koje bi potvrdile da je Rusija umešana u napad na humanitarni konvoj u blizini sirijskog grada Alepa, međutim, smatra je odgovornom.

„Mislim da su oni mogli biti počinioci. Takođe, poznato nam je da su se u neposrednoj blizini nalazili i sirijski avioni. Ne mogu tačno da kažem da je to bila Rusija, međutim znamo da su konvoj gađali ili Rusi ili Sirijci“, rekao je on.

Rusija je odbacila sve navode o tome da je umešana u napada na humanitarni konvoj, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio ih je kao neosnovane.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala