Jezidski aktivista oslobodio devojku iz seksualnog ropstva DAEŠ-a (video)

© Jutjub/Sputnik ArabicAktivista oslobađa devojku iz ropstva
Aktivista oslobađa devojku iz ropstva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jezidski aktivista Abu Šuža Denaji, koji se nekoliko godina već bavi oslobađanjem zarobljenih Jezitkinja iz ruku militanata DAEŠ-a, oslobodio je još jednu žrtvu terorista.

Ženu koja se zove Um Ali, militanti DAEŠ-a su zarobili 2014. godine, nakon što je zauzet grad Sindžar. Teroristi su nesrećnu ženu vodili svuda sa sobom, pa čak i u borbe, kako bi im kuvala i prala. Nažalost, to nije bilo sve — ona je bila i seksualna robinja.

Abu Šuža je za Sputnjik izjavio da je nesrećna Um Ali majka petoro dece, od kojih je oslobođeno četvoro. Sin i muž ove Jezitkinje su još uvek zarobljenici terorista u sirijskom gradu Dejr el Zoru. Nakon oslobađanja, Um Ali će proći psihološku rehabilitaciju.

Agencija Sputnjik objavljuje video povratka Um Ali u svoj rodni kraj u oblasti Sindžara na severu Iraka, gde su je dočekali rođaci sa suzama u očima.

Abu Šuža ne želi medijsku pažnju, jer to što on čini je „časno i dostojanstveno delo“ i skromno govori za Sputnjik da je do sada uspeo da oslobodi više od 2.000 žena i devojaka jezidskog porekla.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala