Erdogan obećao Porošenku podršku u vezi sa Krimom

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Služba za odnose sa javnošću predsednika Ukrajine Petra Porošenka saopštila je da Ankara i dalje namerava da podržava Kijev po pitanju pretenzija na Krim.
Brodovi Crnomorske flote i Kaspijske flotile tokom vojne vežbe Kavkaz 2016. - Sputnik Srbija
Crnomorska flota spremna da odbrani Krim

Turska će podržati stav Kijeva kad je reč o Krimu, bez obzira na uspostavljanje dijaloga sa Moskvom, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na sastanku sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, koji je održan tokom 71. Sednice Generalne skupštine UN u Njujorku.

„Redžep Tajip Erdogan je naglasio da će Turska i dalje davati podršku Ukrajini po pitanju uspostavljanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše države kako u bilateralnom, tako i u višestranim formatima“, saopštili su u službi za odnose sa javnošću Porošenka.

Lideri dveju zemalja su razgovarali i o trgovini i investicijama i dogovorili se o radnom sastanku na kojem će razgovarati o energetici.

Podsetimo, Krim je postao deo Rusije u martu 2015. godine nakon referenduma. Međutim, nisu sve zemlje-članice UN priznale referendum i one i dalje smatraju poluostrvo delom Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala