Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak napada na konvoj UN (video)

© AFP 2023 / Omar haj kadourRazbacana humanitarna pomoć u gradu Urum al Kubra na zapadnom kraju severnog sirijskog grada Alepa, nakon granatiranja humanitarnog konvoja.
Razbacana humanitarna pomoć u gradu Urum al Kubra na zapadnom kraju severnog sirijskog grada Alepa, nakon granatiranja humanitarnog konvoja. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je snimak bespilotne letelice na kojem se vidi napad na konvoj koji je dopremao humanitarnu pomoć UN u Alep.

Na snimku se vidi da je konvoj UN pratilo terensko vozilo terorista sa minobacačem velikog kalibra, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

„Pregledom videa kretanja humanitarnog konvoja, koji su snimili dronovi, u oblasti pod kontrolom militanata u provinciji Alepu otkriveni su novi detalji. Na snimku se jasno vidi kako teroristi postavljaju vozilo sa minobacačem velikog kalibra“, rekao je general-major Konašenkov.

On je dodao da „nije jasno ko je koga pratio: da li je kamion sa minobacačem pratio konvoj volontera ’belih šlemova‘ ili je bilo obrnuto“.

„A što je najvažnije, gde je nestao minobacač kada se približio odredištu konvoja i koje su bile mete njegovog granatiranja kada se konvoj zaustavio i istovarao pomoć?“, upitao je Konašenkov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala