Pentagon u Siriji pokazao na kakve „slučajne greške“ je spreman

© Flickr / PROTedAmerički bombarder B-1
Američki bombarder B-1 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši konzul Turske u Mosulu Ajdin Seldžen je za Sputnjik prokomentarisao napad avijacije međunarodne koalicije na čelu sa SAD na aerodrom u Dejr el Zoru. Diplomata smatra da delovanje koalicije ne može biti opravdano bilo kakvom „greškom“.
Južni Vijetnam - Sputnik Srbija
Vašington u Siriji koristi „vijetnamsku taktiku“

Ajdin Seldžen smatra da je Pentagon napao aerodrom u Dejr el Zoru u znak protesta povodom Sporazuma o Siriji koji su sklopile diplomate Rusije i SAD i kako bi pokušao da sabotira taj dogovor, kao i da pokaže drugim igračima u regionu na kakve „slučajne greške“ su spremne SAD.

„Polazeći od svog iskustva i rada u Iraku i analiza događaja vojnih delovanja u Siriji, mogu da kažem da je izjava Amerikanaca o ’slučajnoj grešci‘ po mom mišljenju krajnje neubedljiva, jer Rusija je pokrenula pitanje o tome ko zaista rukovodi Amerikom — Pentagon ili Bela kuća? Jasno nam je svima da je Pentagon protiv saradnje sa Rusijom u rešavanju situacije u Siriji. Ministar odbrane (Ešton) Karter je čak izjavio da taj sporazum SAD i Rusije predstavlja kršenje zakona“, rekao je Seldžen.

Seldžen je dodao da bi, ako se zanemari tradicionalno poimanje Amerike kao demokratske države, čak moglo da se kaže da je na „brodu buknula pobuna“ koju predvodi vojni resor SAD. Pentagon, kaže bivši turski konzul, direktno sabotira postignute dogovore između Moskve i Vašingtona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala