Nikolas Kejdž: Snoudenova priča je promenila svet

© AP Photo / Luca BrunoHolivudski glumac Nikolas Kejdž
Holivudski glumac Nikolas Kejdž - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nikolas Kejdž, koji igra glavnu ulogu u nedavno objavljenom filmu „Snouden“, rekao je da je pokušao da dočara priču koja je promenila svet.

Holivudski glumac Nikolas Kejdž, koji igra ulogu bivšeg obaveštajnog zvaničnika SAD u nedavno objavljenom filmu „Snouden“, izjavio je u utorak da nije držao bilo koju stranu u slučaju poznatog uzbunjivača, ali je želeo da dočara priču koja je „promenila svet“.

Edvard Snouden - Sputnik Srbija
Oliver Stoun snima film o Edvardu Snoudenu

„Priča o Snoudenu je nešto što sam pažljivo pratio. To je promenilo svet.  Želeo sam da to pokažem", rekao je novinarima Kejdž.

On je dodao da je „posao glumca da šalje poruke, ali i da bude ogledalo, da reflektuje“. Zbog toga, Kejdž je istakao da je želeo da ispriča priču o uzbunjivaču, ali iz neutralnog položaja.

„Snouden“ je biografska drama u režiji Olivera Stona i zasnovana je na dve knjige, britanskog novinara Luka Hardinga „The Snowden Files, The Inside Story of the World`s Most Wanted Man“ (Snoudenova dukumenta, unutrašnja priča najtraženijeg čoveka na svetu) i ruskog advokata Anatolija Kučerena „Time of the Octopus“ (Vreme hobotnice), koja je puštena u američke bioskope prošle nedelje.

Američki filmski reditelj Oliver Stoun - Sputnik Srbija
Oliver Stoun: Amerika je kao slon na steroidima (video)

Priča istražuje kako je analitičar CIA Edvard Snouden predao hiljade poverljivih dokumenata novinarima kako bi se razotkrili brojni globalni programi nadzora. Film se bavi nedostatkom transparentnosti u nacionalnoj bezbednosnoj strategiji i operacijama u Sjedinjenim Američkim Državama.

Snouden je počeo da dokumenta o nadzoru otkriva u junu 2013. U Sjedinjenim Američkim Državama mu preti do 30 godina zatvora pod optužbom za špijunažu i krađu državne imovine. Snouden je više puta rekao da će se vratiti u SAD ako mu Vašington garantuje pošteno suđenje.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala