Čurkin i američki senator u Njujorku razgovarali o Siriji i Ukrajini

Predsednik SAD Barak Obama govori na 71. zasedanju Generalne skupštine UN
Predsednik SAD Barak Obama govori na 71. zasedanju Generalne skupštine UN - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije u UN Vitalij Čurkin i senator i predstavnik Sjedinjenih Američkih Država na 71. zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku Ron Džonson razgovarali su o borbi protiv terorističke grupe DAEŠ u Siriji i krizi u Ukrajini.
Konvoj humanitarne pomoći severno od Alepa - Sputnik Srbija
UN ne može da odredi da li je bilo napada na humanitarni konvoj u Siriji

„Veoma sam zadovoljan što sam uspeo da se sastanem sa predstavnikom Čurkinim“, rekao je Džonson.

On je dodao da je njegov cilj na Generalnoj skupštini UN da „obrati pažnju na ono što je potrebno da se uradi da bi se izvršio zadatak predsednika Baraka Obame i porazio DAEŠ“, kao i na pitanje u vezi sa situacijom u Ukrajini.

Džonson je rekao da mu je sastanak omogućio da sazna stav Čurkina, uključujući i njegovo mišljenje o nedavnom vazdušnom napadu SAD na položaje sirijske vojske.

Kao rezultat napada međunarodne koalicije na čelu sa SAD, formirane radi borbe protiv DAEŠ-a, na sirijske trupe 17. septembra u oblasti Dejr el Zor poginula su 62 vojnika, a stotinak osoba je povređeno.

Avioni koalicije četiri puta su napali položaje sirijske vojske. Prema rečima predstavnika Pentagona, oni su bili uvereni da bombarduju položaje DAEŠ-a, a kada je im ruska vojska prijavila grešku, obustavili su napade.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala