Erdogan: Probaću iz prve ruke da saznam zašto je bombardovana sirijska vojska

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će u okviru svoje predstojeće posete SAD za vreme generalne skupštine UN razgovarati sa tamošnjim zvaničnicima o vazdušnim napadima na sirijsku vojsku od strane Međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma, koju predvode SAD.

„Razgovaraću sa američkim zvaničnicima i trudiću se da iz prve ruke čujem šta se zapravo dogodilo. Kada je reč o samom bombardovanju položaja sirijske vojske, SAD je izašla sa zvaničnim saopštenjem rekavši da je u pitanju greška“, rekao je Erdogan novinarima.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: Turska ima obavezu da dokrajči DAEŠ

On je takođe rekao da će sa američkim zvaničnicima razgovarati i o formiranju zone bezbednosti.

„Ocenjujemo da će ukupna veličina te zone bezbednosti iznositi oko 5.000 kvadratnih kilometara. Još jednom ću naglasiti naš doprinos u rešavanju migrantske krize sprovođenjem operacije ’Štit Eufrata‘ na severu Sirije“, rekao je on.

Perma njegovim rečima, stanovnici oslobođenog Džarablusa počeli su da se vraćaju svojim kućama koje su im oteli teroristi DAEŠ-a.

Turski predsednik je dodao da se operacija na severu Sirije nastavlja, te da turska vojska nastavlja da napreduje ka jugu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala