Indija: Pakistan je teroristička država

© AFP 2023 / ARUN SANKARIndijska zastava
Indijska zastava - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indijski ministar unutrašnjih poslova Radžnat Sing nazvao je Pakistan „terorističkom državom“ nakon napada na vojnu bazu u indijskom delu Kašmira.
Pakistanski policajci u šiitskoj džamiji u kojoj je eksplodirala bomba 13. februara 2015. - Sputnik Srbija
Pakistan: Napad na džamiju — 25 mrtvih

„Pakistan je teroristička država, tako je treba identifikovati i izolovati“, rekao je Sing, koji nije direktno optužio Pakistan za napad, navodi AFP.

Indijski premijer Narendra Modi zavetovao se da će biti kažnjeni odgovorni za, kako je rekao, „odvratni“ i „kukavički“ napad na vojnu bazu u oblasti Kašmira kojom upravlja Indija, u kojem je ubijeno 17 vojnika.

„Snažno osuđujemo kukavički teroristički napad u Uriju. Uveravam naciju da oni koji stoje iza tog odvratnog napada neće proći nekažnjeno“, napisao je Modi na Tviteru.

U napadu ekstremista na sedište jedinice indijske vojske u blizini granice sa Pakistanom ubijeno je 17, a ranjeno 35 vojnika, što taj napad čini najsmrtonosnijim u Kašmiru poslednjih godina, saopštili su indijski zvaničnici.

„Četvorica ekstremističkih komandosa, pripremana za borbu do smrti, ubijena su nakon upada vojske u bazu u Uriju u blizini granice sa Pakistanom“, saopštili su zvaničnici indijske vojske.

Vojska je angažovala helikoptere za evakuaciju 35 ranjenih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Nju Delhiju.

Policijski izvor je potvrdio Rojtersu da je 17 indijskih vojnika ubijeno, što je teži napad od januarskog napada na Pandžab za koje je Indija okrivila pakistanske ekstremiste.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala