Rusija šalje humanitarnu pomoć u Donbas

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaFormiranje 50. humanitarnog konvoja Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Donbas
Formiranje 50. humanitarnog konvoja Ministarstva za vanredne situacije Rusije za Donbas - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo za vanredne situacije Rusije iniciralo je formiranje 56. konvoja sa humanitarnom pomoći za Donjecku i Lugansku oblast.
Frank-Valter Štajnmajer i Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov pozdravlja uvođenje primirja u DNR i LNR

„Danas je iz centra za spasavanje u Noginsku Ministarstvo za vanredne situacije u Rostovsku oblast uputilo automobile sa tovarom humanitarne pomoći, koji će ući u sastav još jednog konvoja Ministarstva za Donbas“,  saopšteno je u pres-službi Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

Konvoj će biti formiran na osnovu Donskog spasilačkog centra, gde će se kamionima iz Noginska pridružiti automobili iz drugih regiona.

„Kolona će u Donbas dopremiti prehrambene proizvode, građevinski materijal i druge osnovne stvari“, precizirali su u Ministarstvu.

Od sredine avgusta 2014. sa pedeset pet konvoja Ministarstva za vanredne situacije dostavilo je stanovnicima Luganske i Donjecke oblasti više od 63 hiljada tona humanitarne pomoći, što je pomoglo Donbasu da izbegne humanitarnu katastrofu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala