Šimon Peres u komi posle moždanog udara

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Izraela Šimon Peres
Bivši predsednik Izraela Šimon Peres - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivšeg izraelskog predsednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Peresa lekari su stavili u veštački izazvanu komu, nakon što je danas primljen u bolnicu zbog moždanog udara, saopštila je njegova služba za odnose sa medijima.
Bivši predsednik Izraela Šimon Peres i predsednik Rusije Vladimir Putin nakon konferencije za medije u Moskvi. - Sputnik Srbija
Šimon Peres: Putin nije neprijatelj Evrope

„Šimone, volimo te i cela nacija želi da se oporaviš“, naveo je u saopštenju premijer Izraela Benjamin Netanjahu, prenosi Rojters.

 Peres (93) je ranije danas primljen u bolnicu nakon moždanog udara

AFP je prethodno preneo da je Peres, koji je bio i premijer Izraela, smešten u bolnicu „Tel Hašomer“, da se nalazi u stabilnom stanju i da je u potpunosti svestan.

Agencija podseća da je Peres bio arhitekta privremenog mirovnog sporazuma sa Palestincima iz 1993, poznatog kao Sporazumi iz Osla.

Kao rezultat, godinu dana kasnije dobio je Nobelovu nagradu za mir zajedno sa tadašnjim izraelskim premijerom Jicakom Rabinom i palestinskim vođom Jaserom Arafatom.

Postao je premijer Izraela nakon što je izraelski desničar, koji se protivio mirovnom sporazumu, ubio Jicaka Rabina u novembru 1995. godine.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala